8 mars 2009
23:00

LB07 Utv-lag

Referat: AIF Barrikaden - LB07 Utv-lag

Så är då 11-mannapremiären avklarad och det gick enligt min mening betydligt bättre än man hade rätt att vänta sig. Visserligen blev det förlust med 2-12 (lustigt nog med samma resultat och målordning i båda halvlekarna, först gjorde de 3, sedan vi 1 och sedan de 3 till) men vi mötte ett riktigt bra lag med unga snabba spelare som spelat ihop under många år samtidigt som flera i vårt lag aldrig någonsin spelat en 11-manna-match.

Jag och många med mig befarade att det skulle bli spel mot ett mål men så blev det inte och att vi skulle göra 2 egna mål mot detta motstånd var det nog få som räknat med.

Laget såg ut som följer: startelvan var Emma i mål, Linda, Camilla N, Victoria S och Vilma i backlinjen, Laura, Camilla A, Jessica och Erika på mittfältet och Lollo och Mona på topp. Avbytare var Carla och Julieta. Vi bytte runt rätt mycket för att alla skulle få hyfsat mycket speltid och förutom målvakts-Emma var det endast Camilla A och Jessica som spelade hela matchen.

Vi höll nollan i hela 17 minuter men sedan kom å andra sidan 3 mål på drygt 2 minuter.
Därefter kom så vårt första mål av Camilla på en frispark från 30-35 m över målvakten och in i bortre krysset. Vår reducering till 2-9 i andra halvlek gjordes av Laura på ett mycket distinkt skott efter en retur sedan vi haft vårt längsta anfall för kvällen med mycket folk i deras straffområde. Mot slutet höll vi också nollan en relativt lång period, nämligen sista kvarten, då vi dessutom höll spelet hyfsat uppe.

Nästan alla deras mål kom efter snabba löpningar på kanterna där de verkligen var svårstoppade. I mittförsvaret höll vi dem stången riktigt bra. Emma i målet var strålande och hindrade en åtskilliga mål större förlust. Vi hade lite svårt att komma till avslut mot deras snabba försvar men på mitten lyckades vi hålla spelet riktigt bra uppe.

Som helhet en insats som lovar gott inför division 5-spelet där lagen nog inte alls håller samma klass som dagens motståndare. Vi kämpade också föredömligt på alla händer och fick också mycket beröm av motståndarna efteråt för vår inställning.